Jdi na obsah Jdi na menu

Lesní školka Medvíďata otevřela své brány

27. 4. 2014

140427-ls-medvidata-foto-3.jpgPLZEŇ - Příjemné nedělní odpoledne strávilo 27. 4. více než dvacet rodin s dětmi u Seneckého rybníka, kde se pro ně od září otevírá nová mateřská školka. Rodiče si prohlédli budoucí zázemí lesní školky a děti pomohly jejímu maskotovi, malému medvídkovi, najít ztracený batůžek. 

140427-ls-medvidata-foto-1.jpgPedagogové lesní školky Medvíďata připravili pro rodiče s dětmi den otevřených dveří. Návštěvníci měli možnost prohlédnout si zázemí a okolí školky a děti si vyzkoušet aktivity, které na ně ve školce čekají. Překonávaly překážkovou dráhu, pomáhaly zvířátkům najít kamarády, poznávaly ovoce a zeleninu nebo vyráběly tančícího medvídka. „Naší Elišku nejvíce zaujalo navlékání korálků. Překvapilo mě, jak trpělivá při tom byla,“ říká maminka tříleté holčičky Petra Navrátilová.  

Program, který bude děti ve školce provázet, je inspirovaný lesními školkami. Kromě výuky angličtiny v přírodě a výletů s rodiči, ale plánujeme například i návštěvu divadla.“ říká Zdeněk Chval, koordinátor školky, a dodává, že jako zázemí bude školce sloužit skautská klubovna u Seneckého rybníka, která nabízí komfortní prostředí i v případě nepříznivého počasí. „Děti se v klubovně také budou věnovat činnostem, které může být problematické realizovat venku, ale jsou pro jejich rozvoj nezbytné. Například předškolní příprava,“ doplňuje Zdeňka Holoubková, jedna z budoucích pedagogů.

140427-ls-medvidata-foto-2.jpg

Lesní školku Medvíďata od září otevírá skautské středisko STOPA Plzeň. Termín pro přihlášení v rámci prvního kola zápisu je 4. květen, kapacita školky je 15 dětí ve věku 2,5 – 6 let.  Důvodem vzniku Medvíďat je nedostatek volných míst ve školkách a také reakce na potřeby dětí a rodičů, být více v přírodě a vzdělávat se jiným způsobem než nabízí klasická školka. 

Autor: Zdeněk Chval

Foto: Junák - středisko Stopa Plzeň

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář