Jdi na obsah Jdi na menu

Harry Potter dorazil k Jablečnu

12. 7. 2014

JABLEČNO - Rokycanští skauti a skautky prožili náherný tábor a to i díky tomu, že jedním z táborníků byl slavný Harry Potter. Letošní táborová hra byla totiž o tomto mladém kouzelníkovi, a tak si ji nemohl nechat ujít.

img_1531.jpg

A tábor se Harrymu musel líbit, neboť byl naplněn aktivitami de facto od rána až do večera a táborníci tak měli pořád co dělat. Čas strávený v táboře hrami a skautskou praxí byl proložen dvěma výpravami. 

Ta první (ve čtvrtek 3.7.) vedla po trase Jablečno - Přísednice - Sýkorův mlýn - Třebnuška - Drahoňův Újezd - Světovina - Zbiroh - Františkov - Jablečno. Po této trase skauti za ta léta táboření u Jablečna šli poprvé. A i díky kopcům jako je Světovina (560 m.n.m.) se docela zapotili. A to je po návratu na tábořiště ještě čekal nácvik zpěvu na vystoupení během letošního zářijového Setkání pod rokycanskou věží, který vedli bratři Ludva Vejvoda a Fanda Dostál. 

img_1593.jpg

Druhá výprava (v úterý 8.7.) začala pohodlněji než ta první, protože skauti u Přísednice naskočili do autobusu a nechali se dovést do Zvíkovce, kde vykoupili místní krám - asi aby měli dost sil na další cestu. Ta vedla po červené přes Hradiště do Čilé, za kterou se přešlo na modrou, která výletníky dovedla ke Skryjským jezírkům, místu hlavního odpočinku. Skauti si ale asi moc neodpočali, protože zbytek cesty do tábora po modré, zelené a žluté byl doslova utrpením a výprava se dost táhla.

Alespoň, že další den (ve středu 9.7.) čekal osazenstvo tábora významný den, kterým byl slibový oheň. Skautský slib složili bratři Dušan Holek, Tomáš Kašák a David Mrázek. Ze sester skládaly skautský slib Andrea Kilianová, Barbora Vavřičková, Daniela Kaufnerová a Valentina Jurišová. No a jak se říká nejlepší přišlo nakonec. Vladimír Holek je po nějaké době dalším rokycanským skautem, který získal cennou odborku Tři orlí pera, při jejímž plnění 24 hodin mlčel, 24 hodin nejedl a 24 hodin byl o samotě. A tato odbroka mu byla slavnostně předána.

Poslední táborový oheň (v pátek 11.7.) se nesl ve znamení zábavy a vyhlášení výsledků táborové hry. Nejprve jednotlivé bradavické koleje předvedli své scénky, to vše se proložilo zpěvem u táborového ohně až nastalo toužbě očekávané vyhlášení výsledků a rozdávání cen v podobě mikáda a kouzelnických sad.

Pořadí týborové hry:

1. Nebelvír

2. Havraspár

3. Mrzimor

PS: Tábor se konal od soboty 28. června do soboty 12. července 2014, přičemž ti co se nepodíleli na stavbě tábora, tak přijeli až v neděli 29.7. Tábora se účastnili skauti ze 3. smečky vlčat a skautky z 5. oddílu Smíškové. Celkem 37 táborníků, i když ne každý na celou dobu.

Autor: Miloslav Žán - Sunar

Foto: Miloslav Žán - Sunar a další na Tygřím rajčeti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář